Címoldal | Kosár tartalma | Jogi közlemény | Fórum | Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Új hirdetés feladása
Minden cucc
Hanglemezek
- Karácsonyi (15)
- Könnyűzene (magyar) (12)
- Könnyűzene (külföldi) (330)
- Komoly (387)
- Majdnem komoly (103)
- Jazz, Blues (10)
- Mese (2)
- Kabaré (9)
- Kislemezek (1)
- Filmzenék (6)
- MAXI lemezek (66)
PC cuccok
HiFi cuccok
Autóalkatrész
Motoralkatrész
Kertigép alkatrész

Minden város
Budapest
Szentes
Balatonmagyaród
Postán
ApróhirdetésLemezmosás

Igen, megérkezett egy Okki Nokki lemezmosógép a pcbonto.hu üzletbe!

A mosásról:
Egy több kilówattos szívómotor gondoskodik arról, hogy az előzőleg OkkiNokki speciális lemeztisztító folyadékkal kezelt lemezről mikroszinten, a barázdák közül távolítsa el a koszt. Ez a típusú mosás semmi mással nem helyettesíthető, hisz a szárítós, csepegtetős megoldásnál a barázdák között marad a lerakódott piszok!

Az árak:
- Lemez mosása - 200Ft/korong

- Antisztatikus fólia (egy rétegű) - 65Ft/dbHozzászólás írása

Név:
Hozzászólás:

[ ugrás a topicra ]

#117 - 2018-08-23 15:06 - x (vendég)

Lehúzzuk a rolót! Nyár végén bezár a pcbonto.hu és a Bakelit.hu üzlet.
Valószínű sok vásárlónk bánatára, nem tudjuk tovább működtetni a Pcbonto.hu és a Bakelit.hu üzleteket.
A mai naptól vásárolni már nem fogunk (csak nagyon kivételes esetben), a meglevő készleteinket kiáruljuk és valamikor nyár végén végleg búcsút intünk. Néhány alkatrész még fog felkerülni a weboldalra, a rendelésre beszerzendő áruk közül néhányat úgy 1 hónapig még beszerzünk. Lemezek mosását előreláthatólag július közepéig-végéig vállaljuk.


#116 - 2018-06-12 15:47 - Smithk976 (vendég)

I'm seeking weblogs which all have fantastic guidance on what's popular and specifically what the top rated makeup is.. deddabeaeebgdead


#115 - 2018-06-12 15:46 - Johnc983 (vendég)

Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I'm wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day! bbacabeegeef


#114 - 2017-10-05 20:03 - Johnb242 (vendég)

This web site really has all the information and facts I wanted about this subject and didn't know who to ask. ekfkaecceabg


#113 - 2016-05-27 15:39 - pityu

Szia!

Még nem volt szerencsénk ilyen esethez - ha nem baj, akkor nem is fogom rekonstruálni :) - de a mosás ártani valószínű nem fog neki.

Pityesz


#112 - 2016-05-27 15:33 - pityu

Hello!

Gyógyszertári tisztított vizet használunk.

(Nem kényes, csak hónapokig nem volt időm a fórumokkal foglalkozni.)

Pityesz


#111 - 2016-03-01 12:50 - Csaba (vendég)

Ez a topic behalt?
Kár lenne, mert vannak benne érdekes/értékes hozzászólások is!
Na mindegy, annyit akartam kérdezni, hogy ultrahangos mosáshoz jó-e egy 40-45 Khz-es készülék vagy csak drágább 60-80Khz-es készülékek az igazán megfelelőek?
Üdv:
Csaba


#110 - 2016-02-27 19:39 - vendég

Összehugyozta a vizslám a lemezeimet, de leszárítottam.

Érdemes lepucolni?


#109 - 2016-02-26 9:55 - Mosómasa (vendég)

Látom kényes a kérdés...semmi válasz...


#108 - 2016-02-20 17:01 - Mosómasa (vendég)

Azt szeretném tudni, hogy a desztillált víz amit a lemezmosáshoz használtok az ioncserélt desztillált víz (bárhol kapható, többek között benzinkutakon savas akkumulátorok utántöltésére), vagy iontalanított (gyógyszertári tisztaságú tisztított víz) ?


#107 - 2015-12-04 20:20 - vendég

Hová bújtattátok Tibit?


#106 - 2015-10-17 20:03 - Józsi (vendég)

Hanglemezekért szopok!


#105 - 2014-11-05 15:37 - tibi

Igyekszünk a legszárazabbra szívatni a lemez felületét. Ám némi párásság visszamaradhat, ugyanis csont szárazra, csak igen hosszú ideig tartó elszívás lenne szükséges. A lényeg, hogy a vastag folyadékfilm a kosszal együtt eltávolításra kerüljön. Ez meg is történik. A lemosott lemezek visszahallgatásakor ez egyértelműen kiderül. Az eredeti állapothoz képest, drasztikusan csökken vagy meg is szűnik a sercegés, a pattogás és a torzítás is. Természetesen ez az eljárás a karcokból és az agyonhasználtságból eredő hibák kijavítására nem alkalmas.


#104 - 2014-11-04 21:40 - mnmkck (vendég)

A videón szereplő folyadék összetétele a címke szerint: Deszt. víz, etil-alkohol, szappan, cseppmentesítő
Arányok az okki-nokkinál :)
Amúgy szintén a videón látszik, hogy elég nedvesen marad a lemez azon a cíkon, ahol a szívófejet leveszitek róla, ez nyilván a fej szélén található "szivacs" miatt van, de abban nem maradnak szennyeződések?


#103 - 2014-07-28 11:31 - tibi

Az említett eljárás valamikor a 90-s években Magyarországon is elérhető volt LEMEZŐR néven. Ez egy UV rózsaszínű sűrű, ragasztószerű anyag volt, mely alkalmazás és hatásmechanizmusa teljesen azonos az ön által leírtakkal. A Hifi Magazin is tesztelte ezt az eljárást. Ott bővebben is lehet róla olvasni. Valóban hatásos, de igen macerás és drága technológia. Nem véletlen, hogy nem terjedt el oly mértékben mint a gépi lemezmosás.


#102 - 2014-07-18 20:39 - Marvolo (vendég)

Sziasztok!
Én hónapokkal ez előtt kérdeztem rá egy termékre aminek Record Revirginizer a neve. Akkor azt kértem, hogy akinek van tapasztalata, az ossza meg. Válasz nem érkezett, viszont nekem sikerült beszereznem ebből a termékből két üveggel. Már most megjegyzem, hogy ausztrál termékről lévén szó, ez az eljárás kicsit sem olcsó. A dolog lényege egy olyan tisztító folyadék amit felviszünk a lemezre, majd a száradás után lehúzzuk mint egy fóliát. Tudom, régon sokan csináltak ilyet mindenféle anyagokkal, pl faragasztó és egyebek, de ez a termék kifelyzetten bakelit lemezek tisztítására lett kitalálva. Nem tudtam mit gondoljak, tapasztalat nem volt, de adódott a lehetőség, hogy hozzájussak a termékhez.
Számomra az eredmény döbbenetes. Azt tudni kell hogy nem kevesebb mint 12 ÓRA, igen óra az idő mire a barázdák aljára is lejut, de akkor felold mindent és ezt komolyan mondom, mindent ami nem oda való. Amikor lehúzás után feltettem Zalatnay Cini - Szikla öklű Joe című kislemezét, - meg kell mondjam, drágább korongal nem mertem próbálkozni - azt nem mondom hogy egy szűz lemezt hallgattam végig, de akkor is döbbenetes hatást értem el. A kororng ránézésre is vissza kapta a fekete színét


#101 - 2014-05-12 11:51 - Nagy László (vendég)

És akkor miért írtatok rá összetevőket, ha nem tudjátok mi van benne??? :D


#100 - 2014-05-12 11:04 - tibi

A videón is ez a keverék látható!


#99 - 2014-05-09 16:02 - Nagy László (vendég)

Értem..... :-( Sajnos számította rá hogy nem tüntetik fel...
És ami a videón van? Az valami házi készítésű lötty? Kísérletképpen használtátok, hátha kikerülitek a drága löttyöt? :D Mennyire vált be? Esetleg mi volt a recept?


#98 - 2014-05-09 15:36 - tibi

Sajnos a koncentrátumra amit keverni kell a kétszer desztillált vízzel, sajnos nincs megadva az alkotórészek anyaga és mennyisége. Ezt a gyártó hétpecsétes titokként őrzi.


#97 - 2014-05-09 13:36 - Nagy László (vendég)

Kedves zeneszerető barátaim!
Tud valaki bevált, lemezmosó folyadék receptet? Most építettem egy lemezmosó gépet, de nem tudom kipróbálni folyadék nélkül.
Esetleg, Tibi, nincs ráírva a gyári Okki Nokki folyadékra miből áll? :D
Nem akarok vitát indítani, hogy gyári folyadékkal mostok vagy sem, nem is érdekel. Ahogy látom az ügyfelek elégedettek, szóval semmi gond nincs vele ha elmondjátok az igazságot. A lemezmosós videón mutatjátok a lemezmosó folyadék üvegét, ha jól látom arra pontosan le van írva mi van benne de a videóról nem tudom leolvasni. Nagy kérés lenne a pontos recept? Akár privátban, ha kell adok elérhetőséget.


#96 - 2014-04-29 20:12 - ultrahangos guru (vendég)

Kedves Tibi!
Az elégedett ügyfeleid biztos maradni fognak. Ne aggódj!
Aki meg nics megelégedve keres más megoldást.
Ezeknek a felhasználóknak kivántam egy másfajta eljárást ismertetni. Azt hiszem lezárhatjuk a témát személyeskedés nélkül.
Üdv.
UH Guru


#95 - 2014-04-28 12:03 - tibi

Tisztelt hozzászóló!
Nem érzem magam veszélyben azon oknál fogva, hiszen a tények azok tények maradnak, akármennyire is próbálja valaki fényezni az új vagy manapság újnak tekinthető eljárást azzal szemben, ami ugyan sokkal drágább és bizonyítottan elterjedt és működő képes már világszerte. Talán azok a milliós berendezéssel rendelkező zenehallgatók, akik jól körbenéztek a piacon, hogy mit vásároljanak, azok mind meglettek vezetve? Ezt nem hinném. Manapság egyre több az önjelölt zseni, akik a drága és bevált módszer helyett valami sokkal olcsóbb és bárki számára elérhető eljárással, termékkel próbál piacot teremteni magának. Azt hiszem ezzel mindenki tisztában van.
Ezt Ön írta:
Az öblitésnek éppen az a célja, a leszivással ellenté
tben, hogy az esetleg még a barázdákban visszamaradt oldószert ma
radéktalanul eltávolitsuk (a lemez már tiszta), ezért ajánlom az
desztillát vizes öblitést.
Ha a lemez már tiszta, akkor minek öblíteni? Valami itt sántít ezt remélem ön is érzi!
Ha meg még se lenne tiszta, akkor az öblítés, amiben semmiféle felületkezelő anyag nincs, azaz olyas valami a a felületi feszültségeket csökkentené, kioltaná, hogyan is tudna eljutni minden barázdába, annak a legmélyebb pontjaira is? A felületi feszültségcsökkentő anyagoknak pont az a lényege, hogy akadály nélkül tud szétterülni a felületen. Ha ez a felületi feszültségek miatt nem lehetséges, akkor ez az eljárás tökéletlen. Magyarul alkalmatlan a tökéletes tisztításra.
Az elszívásos módszer sem tökéletes ezzel magam is tisztában vagyok. De jelenleg még mindig ez a leghatásosabb eljárás a piacon. Azzal, hogy egy nagy teljesítményű szívóegység elszív mindent ami nem a barázda anyaga és nem ragadt oda, mint egy ragasztó,
és a speciális drága tisztítófolyadék fellazított, ezzel a lehető legtöbbet tett a tisztítás hatékonysága érdekében az ügyben is, hogy ott ne maradhasson semmi oda nem illő dolog, kosz.
természetesen lehetne mikroszkóppal is vizsgálni, de jobb, ha arra hagyatkozunk, amit hallunk. Ugye ebben egyetértünk, hiszen a mikroszkóp soha nem fog helyettünk lemezt hallgatni!
Nekem, mint olyan szakembernek, aki üzletszerűen és persze hobbiból is lemezekkel foglalkozik már hosszú évek óta, kötelességem a tényszerű tájékoztatás pro és kontra.
Fel kell hívnom a figyelmet az apró részletekre is, ami mellett a legtöbben elmennének. Ezeket az oldalakat sokan olvassák ezért itt emiatt kiemelkedő figyelmet kell ezeknek szentelni.
Bizonyára valamit csinál az ultrahangos eljárás is, de és itt a lényeg! Nem fejezi be tökéletesen a tisztítás folyamatát. Lehetőséget ad arra, hogy a kosz, vagy az oldófolyadékban feloldott kosz benne maradjon a barázdában és oda bele száradjon ott sercegést, pattogást esetleg a tű ugrását előidézve. Ez ténykérdés ezért ezzel lehet vitatkozni, csak nem érdemes!
A leírásában azt is írja, hogy:
A leszivásos eljárás nem képes maradék
talanul eltávolitani az oldatot, mert egyszerüen elsuhan a baráz
dák felett és a zagy a barázdában marad.
Ön látott már ilyen elszívásos eljárást élőben?
Úgy látszik nem! Kérem nézze meg a videónkat!
Nem egyszer és nem kétszer suhan el a barázda felett az elszívófej!!!
Nem tartom célszerűnek olyan állítást itt közzétenni, ami nem felel meg a valóságnak és félre tájékoztatja a közvéleményt, és már eleve cáfolásra került a videónkon!
Az elszívófej mind addig tisztítja folyamatosan a barázdákat, amíg az száraz nem lesz! Gyakorlatilag addig, ameddig az oldószerrel feloldott szutyok, zacc maradéktalanul el nem szívódik.
Ön magának mond ellent, amikor azt is mondja, hogy nem ócsárolja az elszívásos eljárást. Mi ez, ha nem ócsárolás?
Felkérem, hogy ne tegye, hiszen ezzel nem minket, nem engem, hanem az ebben az iparágban bevált módszert kritizál ráadásul alap nélkül, hiszen azok, akik ezzel az eljárással tisztítják vagy tisztíttatják a lemezeiket, nagyon megvannak elégedve az eljárás hatásosságával.
Ezen állítás szintén nem megkérdőjelezhető!


#94 - 2014-04-25 16:24 - ultrahango guru (vendég)

Idézet tibi-töl: \"Az ultrahangos készülék nem távolítja el a fellazított koszt\"
Ez igy nem helyes akár hogy értelmezzük. Hiszen az az elönye az ultrahangos tisztitásnak,hogy folyamatosan eltávolitja és fellazitja a \"koszt\". A folyadék állandó rezgésben van és lehetöséget ad a \"kosz\" ujabb megtámadására. A \"kosz\" oldatba megy a mi esetünkben enyhe alkálikus vizes vagy alkoholos közeg. Az adalékok elönye, hogy a felületi feszültséget is lecsökent. Igy okvetlen bejut a barázdákba a folyadék. A molekuláris méretü imploziok és exploziok kimozgatják és oldatba viszik a koszt, illetve a beszorult porszemeket, ami egyszerü folyadékráöntéssel és leszivással nem történhet meg. A mosófolyadék olcsó és cseréhetö. Igy anyagmaradványról a barázdákban nem beszélhetünk, mert az kioldódik a rezgés következtében. Nem véletlenül használt a magyar hanglemezgyártó vállalat már a 70 -es években ultrahangos mosókat az anyalemezek tisztitására. Ezeket én helyeztem üzembe. Az öblitésnek éppen az a célja, a leszivással ellentétben, hogy az esetleg még a barázdákban visszamaradt oldószert maradéktalanul eltávolitsuk (a lemez már tiszta), ezért ajánlom az desztillát vizes öblitést. A leszivásos eljárás nem képes maradéktalanul eltávolitani az oldatot, mert egyszerüen elsuhan a barázdák felett és a zagy a barázdában marad. Annélkül, hogy propagálnám az egyik vagy a másik eljárást ellentétben veled. Van egy nagyon egyszerü megoldás a hatásfok vizsgálatára. Mikroszkóp alá kell helyezni a lemezt mosás elött és mosás után az egyik illetve a másik eljárás után. Ott látható lesz melyik eljárás tisztitott jobban. Ha valakinek további kérdése van az ultrahangos tisztitással kapcsolatban szivesen válaszolok. Mindenki maga döntse el, melyik eljárást tekinti jobbnak. Viszont nem hiszem, hogy hasznos egyetlen eljárást propagálni. Nem kivántam senkit megvezetni és nem ocsároltam a leszivásos eljárást. Az vádaskodik ennyire aki valami miatt veszélyben érzi magát.


#91 - 2014-04-22 11:31 - tibi

Köszönöm a felvilágosítást! Ám olyat én se állítottam, hogy az ultrahang az nem képes a szennyeződéseket fellazítani. Kérem figyelmesen elolvasni amit írtam! A lényeg mindig a a fellazított kosz és egyéb folyékony állagú lazítóanyag tökéletes és maradéktalan eltávolításban rejlik. Erre hívtam fel a figyelmet én is. Nem véletlen az, hogy mindenütt a világon a jól elterjedt elszívásos módszeren alapuló tisztítási eljárást részesítik előnyben, minden mással szemben. Lévén az mind a fellazított koszt és magát a lazító anyagot is maradéktalanul eltávolítja.
Ha már lehetőségem van kérdezni, csak a téma tisztázása érdekében megkérdezem, hogy az ultrahangos tisztításnál mi garantálja a barázdák mélyéről történő anyagmaradvány tökéletes és maradéktalan eltávolítását?
Mert, ha az öblítésről lenne szó, akkor nem árt tudni, hogy a felületi feszültségek miatt a bármennyire tisztított vízzel is történő öblítés csak a felületi anyagokat képes eltávolítani. Nem véletlen, hogy az elszívós technikával tisztító géphez egy speciális összetevőkből álló mosófolyadék tartozik, amiben olyan adalékanyag is van, mely a felületi feszültségeket kioltja, emiatt a a folyadék a teljes felületre szétterül, ezáltal képes feloldani a koszt mindenhol és a végső elszívás alkalmával azt magával is vinnie.
Nyilván ezen lehet vitázni, csak nem érdemes. Mindig az a kérdés, hogy marad-e kosz a lemezen az eljárás után, vagy sem. Ha valami nem garantálja a kosz maradéktalan eltűnését, eltávolítását a korongról, akkor ott tökéletes eljárásról, tisztításról nem beszélhetünk.
Mivel ezeket az oldalakat sokan olvassák, ezért illő, hogy teljes képet kaphassanak azok is ezen eljárások hatásáról és különbségéről, akik se egyik, se a másik megoldást még nem ismerik.


#90 - 2014-04-20 16:06 - ultrahangos guru (vendég)

Fel kell, hogy világositsalak. Az ultrahangos tisztió (ha nem
valami bovli kinai) igen is eltávolitja a szennyezödést a
lemezröl. természetesen a megfelelö tisztitószerrre is szükség van. Az ultrahangos tisztitáshoz értök azt mondják "az ultrahang olyan kefe, mely mindenhová befér ahová a folyadék eljut" tehát a legkisebb repedésekbe, barázdákba is. Mivel nagymamánk sem mosott csak kefével hanem tisztitószert használt, hogy feloldja a szennyezödést. Ezt
a módszert itt is követni kell. Viz egyedül csak olyan szennyezödést távolit el ami vizben oldódó. Az Lemez szennyezödési fokától függöen kivánatos enyhe mosószer alkalmazása. Az ultrahangos mosás után ajánlatos desztillált vizes öblités majd száritás.
Ha még valami nem világos kérdezz!


#87 - 2014-04-17 11:05 - tibi

Az ultrahangos készülék nem távolítja el a fellazított koszt és az oldófolyadékot, emiatt annak, aki komolyan gondolja a lemeztisztítást nem hagyja magát megvezetni egy ilyen komolytalan eljárással. A fellazított kosz ugyan úgy ahogy a régen használatos Lencoclean esetében is beleszárad a barázdába, ezzel több kárt okoz, mint hasznot. Marad a sercegés, vagy az még jobban felerősödik. A Lencoclean-ról már tudni lehet, hogy annak nyomai tökéletesen nem távolíthatóak el. Mi azt tanácsoljuk, hogy mindenki óvakodjon az olyan eljárásoktól, ahol nincs megoldva a barázdákban fellazított kosz maradéktalan, tökéletes eltávolítására és felmerülhet annak a barázdákba való beszáradására.


#86 - 2014-04-16 13:15 - tibi2 (vendég)

Halló!
Az aprod.hu-n van egy ultrahangos hanglemez tisztitó.
Nem hagyja a lemezen a szennyezödést. 10 db lemezt lehet egyszerre tisztitani. Lehet rákeresni és szaktanácsot kérni.


#85 - 2014-04-01 11:27 - tibi

A folyadékcseppekből arra lehet következtetni, hogy régebben jól bevált, ám mára már elavultnak, károsnak tekintett Lenco-zási eljárással lett használva, hogy a lemezzajt, sercegést kiküszöböljék. Ez annyit jelent, hogy egy folyamatos folyadékfilmen futott maga a hangszedő. A folyadék feláztatta a koszt, majd hagyta beleszáradni a barázdába. Ennek következtében a száraz lejátszáskor rendkívül erős sercegés hallható. A miáltalunk használt lemeztisztítási eljárás valamelyest képes csökkenteni ezt a jelenséget, de megszüntetni nem tudja. Természetesen el lehet juttatni hozzánk postai küldemény formájában a lemezt. Mi azt a mosás árával, valamint a szokásos csomagküldési díjunkat is beleszámolva utánvételesen tudjuk visszajuttatni a megtisztított lemezt. Az összköltséget tekintve ez így nem lesz olcsó, ezért mi ezt nem javasoljuk.


#84 - 2014-03-31 20:15 - dani (vendég)

sziasztok!
van egy lemezem ami iszonyatosan recseg, a zenét alig lehet hallani. folyadékcseppek látszódnak a kifutó részen, gondolom vmivel már lemosta az előző tulaj. Győrből írok, kérdésem, hogy postán meg lehet-e oldani a lemez tisztítását?


#83 - 2014-02-28 20:36 - mogyoro

trutty: igen, ez lehet, hogy gondot fog okozni lejátszáskor, csak persze nem mindegy, hogy van-e cukorbetegséged vagy más bajod, ami miatt a belső szerveid rosszul választanak ki, így több olyan anyag jut a vizeletedbe, ami a lemezre száradva a lejátszást nehezíti. Ennek feltétlen nézz utána!


#82 - 2014-02-28 18:32 - trutty (vendég)

Lepisáltam a jazz lemezeimet!


#81 - 2014-01-06 14:18 - ákos77 (vendég)

Szia!
Köszönöm a választ.


#80 - 2014-01-06 10:52 - tibi

Száraz lejátszás esetén a portalanítás után is nagyon serceg a lemez. A kifutó barázdán apró megszáradt folyadékcseppek láthatóak, amennyiben ezt törléssel el nem távolították.


#79 - 2014-01-06 0:33 - ákos77 (vendég)

Miből lehet megállapítani, hogy egy vinyl Lenco-folyadékkal volt "kezelve" annak idején? Hagy szabad szemmel látható nyomot a lemez felületén?


#78 - 2013-11-03 20:15 - luxx (vendég)

itt a videó: youtube.cimcom/watch?v=78cysmmhcIU


#77 - 2013-10-31 11:46 - Leslie (vendég)

Sziasztok!
Valaki felrakott egy erősen lejárató videót a youtube-ra, az állítólag a Ti üzletetekben végzett mosásáról!
Ne mosassatok lemezt a bakelit.hu -nál címmel!
:(
Szomorú. Nem árt, ha tudtok róla.
Gondolom, a lejáratás a célja.
Én egyébként a jövő héten szándékszom Nálatok leadni 10 db. lemezt.
Üdv!


#76 - 2013-09-26 10:59 - tibi

A lemezmosógép az ügyféltértől elzárt területen van, így a mosást közvetlenül nem lehet látni. Ám van a terméknél egy videó, ahol le van filmezve a mosás folyamata. Ott kényelmesen végig lehet nézni.
A mosás eredménye a szennyezettség fajtájától és mértékétől függ. A szokásos por, ujjlenyomat eltávolításában kiváló eredményeket értünk ezzel a technológiával.
A belehallgatás fizetős szolgáltatás és csak a lemezvásárlás esetére van felajánlva.
A 180g-os lemezek anyagvastagsága teszi lehetővé, hogy mélyebb, nagyobb barázdákat lehessen a lemezbe vágni, emiatt kisebb zaj és nagyobb dinamika valamint alacsonyabb torzítás érhető el.


#75 - 2013-09-25 18:19 - Gabi (vendég)

Sziasztok, pár kérdésem lenne. Szintén szeretnék néhány lemezt lemosatni, a jövőben tervezem, hogy felugrok pestre. Elég nagy esélyjel 10-nél nem lesz több, kérdés, hogy láthatom-e, miközben mossátok őket. Van-e lehetőség rögtön mosás után nálatok belehallgatni milyen eredményt sikerült elérni?
Néhány kommenttel ezelőtt szóba került a 180 grammos vinyl, nekem egyetlen ilyen lemezem van, de sose tudtam a nagyobb súly milyen előnyt jelent esetleg.


#74 - 2013-08-23 0:16 - kokoka (vendég)

Úr Isten! Ezt most komolyan kérdezted? Ti foglalkoztok Vinyl-lel, mikor azt sem tudod mi az SP? Szégyen....


#73 - 2013-08-08 11:06 - tibi

Nincs ilyen jellegű tapasztalatunk, mivel minden esetben személyesen adják le a megtisztításra váró lemezeket.


#72 - 2013-08-08 8:44 - Kozák Ferenc (vendég)

T. Cím!
Anyám kamrájában találtam vagy20-30 lemezt. Pesten nem járok, ha meg akarnám tisztíttatni, gondolom postán tudom elküldeni. Mi a tapasztalat, ezt hogyan kell feladnom, hogy lehető legjobban jöjjek ki?


#71 - 2013-05-24 11:44 - tibi

1 lemez mosása 1-2 percet vesz igénybe. 10 lemezt vállalunk be egyszerre, ezen felüli darabszám esetében itt kell hagyni és lehetőség szerint 1 - 2 nap alatt megtisztítjuk.


#70 - 2013-05-23 21:39 - Zsolt (vendég)

Sziasztok!
Lehet hogy hülye kérdés de kb mennyi idő egy lemez mosása? Gondolok itt arra ha beesek az utcáról akkor meg tudtok csinálni egyszerre akár 10 lemezt is vagy az már nagyon időigényes?
Üdv


#69 - 2013-05-06 10:48 - tibi

A lenco-val használt lemezeket továbbra is ugyan azzal az eljárással kell használni, akkor még elviselhető a hatása. Sajnos a mi mosógépünk sem képes 1 mosással eltávolítani mind azt a lerakódást amit az említett eljárás hozott létre. 5-6 mosás talán képes a sercegés nagy részét eltávolítani.


#68 - 2013-05-06 10:44 - tibi

Nagylemezeket mosunk csak.


#67 - 2013-05-04 10:28 - ati (vendég)

Ez a gépi mosás tutira eltávolítja a lencozott lemezekből a
"SARAT"?


#66 - 2013-05-03 23:59 - Tom (vendég)

Hát azt a kis lemezt amin általában 1-1 szám van.


#65 - 2013-05-03 11:04 - tibi

Mit értesz "SP" alatt?


#64 - 2013-05-02 15:04 - Tom (vendég)

Szia!
SP-ket is tisztítasz?


#63 - 2013-01-28 12:36 - tibi

Sajnos ilyen jelenleg nincs z üzletünkben.


#62 - 2013-01-26 8:05 - joy (vendég)

Segítség kellene!
Elkeveredett hurcolkodáskor a Lenco lemezmosó, csak a tartója maradt meg. Sajna így nem tudom használni a lemezjátszót, mert az összes bakelitem mosott.
Tud valaki föllelhetőséget?


#61 - 2013-01-23 10:59 - tibi

Kérem használja az email címünket a levelezéshez. Ott tud fotót is mellékelni. "bolt@bakelit.hu" vagy a "bolt@pcbonto.hu".


#60 - 2013-01-22 16:17 - Laci vendég (vendég)

Bocsánat...azok nem egyenlő oldalú háromszögek, hanem egyenlő szárúak!


#59 - 2013-01-22 13:47 - Laci vendég (vendég)

Jogos, elnézést, először másik topicba írtam, nem jött válasz, aztán láttam, hogy itt írnak tűkről, de úgy tűnik csak türelmetlen voltam...Hogy milyen pick up?! Sajnos nem vagyok tisztában a fogalmakkal...a tűt befogó szerkezet (ez a pick up?!)sárga, elején fekete színben egy kör benne egy nagy egyenlő oldalú háromszögben egy kisebb e.o.hszög. Ha a pick up az, amire ez rá volt húzva, akkor azon nem tudom, hol keressek bármi jelzést/számot, eddig nem találtam(bár nem is szedtem szét). Előre is köszönöm, elnézést a laikusságomért.


#58 - 2013-01-22 12:59 - tibi

Ez ugyan a lemezmosás topic, de azért szívesen válaszolunk más kérdésekre is, bár örülnénk, ha a megfelelő rovatban tenné meg mindenki az érdeklődését.
A LENCO SL 301-es lemezjátszójában milyen pickup van jelenleg betéve, amibe cseretűt keresne?


#57 - 2013-01-22 12:50 - Laci vendég (vendég)

Érdeklődnék, hogy Lenco SL 301 lemezjátszóba tűt árulnak-e?


#56 - 2013-01-21 13:09 - Bandiahegyről (vendég)

És még 1 kérdés: ez a gép jobb, mint a vpi?


#55 - 2013-01-21 11:30 - Bandiahegyről (vendég)

Üdv,
Grundig linear tracking lejátszóm van, megfogom nézni a pontos típust. Addig is elvi szinten a kérdés, ehhez tudtok tűt szerezni?
Tisztításhoz kell időpontot egyeztetni?
Előre is köszi!


#54 - 2013-01-08 11:11 - vendég

Olyan tűt már nem tudunk beszerezni. Komplett pickup-ot viszont igen. Audiotechnika gyártmányt tudok helyette ajánlani. Az ára 9900Ft.


#53 - 2013-01-06 9:59 - Gyuris Zoltán (vendég)

Érdeklődnék,hogy Tesla 430 tip.lemezjátszóhoz árulnak VM 2102 tűt,vagy valami altelnativát tudnának -e ajánlani.Köszönettel


#52 - 2013-01-01 15:49 - Roli0622

Ezzel én is így vagyok innen Békés megyéből vidékről...
Üdv: Roli0622


#51 - 2011-11-03 13:59 - tibi

Ilyen problémával még mi se találkoztunk. Az ugrást feltehetően nem a lemez koszolódása okozta, hanem valami egyéb sérülés. Természetesen egy gépi tisztítás pontot tehetne az ügy tisztítási kérdésére.


#50 - 2011-11-01 16:07 - Jocó (vendég)

Sziasztok!
A macskám végigfosta az egyik gyerekkorom óta kedvenc lemezem, ami épp a lejátszóban volt. Nem vicc. Megvártam amíg megszárad és így egy puha ronggyal gyakorlatilag lepolíroztam róla a "piszkot" ám ha felhelyezem a lemezjátszóra akkor a "kényes" helyen folyamatosan megugrik a tű. Segíthet e ezen a mosás? Egy barátom ajánlotta az oldalt és azt mondta, ha itt nem tudnak segíteni akkor sehol. :( Akár egy új lemez árát is kifizetném csak ne kelljen megválnom a lemeztől. Beszerezhetetlen indiai-gyermek-lemez.


#46 - 2011-10-20 14:11 - Tojás Feri (vendég)

Sziasztok! Látom moderáltátok a beírásom miszerint olcsó gyógyszereken élek és ettől vagyok ennyire együgyü, hogy fórum kommentezésben élem ki magam...


#45 - 2011-04-20 19:55 - Marvolo (vendég)

Sziasztok! Felfedeztem a Record Revirginiser nevű terméket, nem forgalmazzátok véletlen, illetve mit szóltok hozzá? Ismeritek? Van saját honlap róla, valami ausztrál cucc.


#44 - 2011-04-10 4:09 - mogyoro

benjudge: megoldjuk... kis tasak viszont nincs.


#43 - 2011-04-02 0:18 - benjudge (vendég)

Hali! Kérdésem volna (sajnos nem értek a bakelitekhez, vinilekhez), hogy 7 inch-es lemezeket is elvállalsz tisztításra, illetve hozzájuk is lehet kapni antisztatikus fóliát? Köszi:)


#42 - 2011-02-02 8:45 - Gábor (vendég)

Ettől mi változik?


#41 - 2011-02-02 5:47 - mogyoro

Na! Van köztünk egy név nélküli szakértő!


#40 - 2011-02-01 21:52 - vendég

A "lencos" lemezek rendbetételéhez nem kell többször lemosni a lemezt, csak egyszer, de rendesen! Ha ez nem sikerül vagy a géppel, vagy a mosó folyadékkal nem stimmel valami.


#39 - 2011-01-31 14:59 - vendég

Egy 180 Grammos Jazz/komolyzenei lemeznél már megéri! De pl jugoton/indiai nyomású lemezekre tényleg nem érdemes pazarolni a folyadékot hacsak nem valami ritkán beszerezhető darabról van szó
Üdv


#38 - 2011-01-24 0:40 - mogyoro

Hááát... 3-4 mosás már eredményt hoz, ez mondjuk magyar előadók esetében valóban nem éri meg, mert 500Ft körül vannak az ismertebb előadók lemezei.


#37 - 2011-01-23 0:28 - Tibi (vendég)

Köszi a választ
Ez azt jelenti hogy csak ritka lemeznél érdemes mert egyébként a többszöri mosás árábol megvehetem a lemezt is.
Persze ha jol értem


#36 - 2011-01-21 0:44 - mogyoro

Többszöri mosással komoly eredményt lehet elérni... nem egyszerű feladat :(


#35 - 2011-01-20 21:14 - Tibi (vendég)

Szeretnék érdeklödni hogy a Lenco folyadékkal mosott lemezeken segit-e
Választ elöre is Köszi


#34 - 2010-12-05 12:00 - szőrös nyul (vendég)

igaz hogy én a bundámmal töröltem eddig de sok jót hallottam,én is viszek próbábol 50 60 db-ot. nyuszi


#33 - 2010-10-25 19:15 - Imre (vendég)

Szinte ingyen vannak az Lpk"Üdv!


#32 - 2010-09-01 9:50 - Radios (vendég)

Szia Vendel
Ez kb 300 400 ezres téma, és 1 lemezt el se vállalnak, hanem minimum 50 db ot, és ez a legolcsóbb ár
Üdv Radios


#31 - 2010-08-21 22:11 - Vendel (vendég)

helo én azt szeretném kérni amit viszek zenét azt bakelitre kitecenek rakni?


#30 - 2010-08-12 12:42 - matesa

még ebben az évben +látogatom. van 1 Dead Or Alive-om 20 éves kajamaradékkal és nem jön le!


#29 - 2010-07-15 19:02 - ' or '1 (vendég)

XD


#28 - 2010-06-15 17:11 - subspinipes (vendég)

Ez egy nagyon jó, hasznos kis készülék. Bár remélem hamarosan egy CD polírozótok is lesz e mellé!


#27 - 2010-04-07 22:53 - mogyoro

Fizikailag tudja mosni a gépünk, de még utána kell nézzek, milyen folyadékkal szabad...


#26 - 2010-04-06 11:21 - Elac Miracord (vendég)

Ez még régifajta bakelit, 1920 as 30 as évekből való.
padláson álltak, és rettentően koszosak
Üdv Elac
- előzmény: #22 - 2010-03-04 17:11 - Elac Miracord (vendég)
Bakelit vagy vinil? Bakelitre még nincs mosó szöttyünk, azt az alkoholos lé úgy tudom hazavágja. Vinil 78-as lemezzel nem lesz gond.


#25 - 2010-04-05 20:48 - mogyoro

Kiindulópont: 1091 Budapest Üllői út 131, Magyarország

1. Haladjon északnyugat felé itt: Üllői úti felüljáró - 220 m
2. Tovább a következőre: Út száma: 4 - 2,4 km
3. Forduljon jobbra itt: József körút - 650 m
4. Forduljon balra itt: Kis Salétrom utca A cél jobbra lesz - 33 m


Azaz metróval a József/Ferenc körútig, ott 4-6-os villingerrel a Rákóczi térig és kész.

Mellesleg http://maps.google.com ;)


#24 - 2010-04-05 20:47 - mogyoro

Bakelit vagy vinil? Bakelitre még nincs mosó szöttyünk, azt az alkoholos lé úgy tudom hazavágja. Vinil 78-as lemezzel nem lesz gond.


#23 - 2010-04-03 14:00 - arany zsolt (vendég)

én vidéki vagyok.ha a népligetnél szálok le a buszrol,merre kell mennem,hogy oda találjak hozzátok.egy kis útmutatót kérnék:zsolt.gold@citromail.hu ra.köszi


#22 - 2010-03-04 17:11 - Elac Miracord (vendég)

Hali
78 as fordulatu lemeztisztitást is vállaltok?
Üdvözlettel
Elac Miracord


#21 - 2010-03-02 19:48 - alfega (vendég)

OK, akkor megyek péntek délután az első adaggal... :-)


#20 - 2010-03-02 15:27 - mogyoro

kb. 5 perc egy lemez, 10db-ig azonnal megcsináljuk, felette vissza kell jönni később.


#19 - 2010-03-01 21:59 - alfega (vendég)

lenne egy láma kkérdésem: mennyi ideig tart a lemezosás? ha beviszem, megvárhatom? kell időpontot egyeztetni?


#18 - 2010-02-22 19:25 - Tibi (vendég)

Nekem nagyon bejött. Ma mosattam le 3 db megvásárolt lemezt, és szinte mint az új. Gyönyörű, és nem recseg. Ajánlom mindenkinek!


#17 - 2010-01-15 5:58 - mogyoro

edem56:

"Az első desztillálás után 5%-al csökken a víz deutérium (nehézhidrogén) tartlama. A második desztillálás után újabb két százalékos a deutérium csökkenés. Míg egy sima deszt.víz a patikában kb. 200 Ft/litert, addig a deutériumszegény Prevent 105-ös víz ára literenként 1000 Ft körül van."

Mellesleg ez a neve, szó szerint így hívják a gyógyszertárban. Feltételezem nem a kémia órán látott módszerrel párologtatják a vizet és "csapolják" le, hanem egyéb technikát alkalmaznak, ezért is kell kétszer elvégezni, hogy nagyobb tisztaságú folyadékot kapjanak.

Mielőtt magadból csinálsz bohócot olvass utána annak, amiről ezekszerint semmit sem tudsz.


#16 - 2010-01-14 20:28 - edem56 (vendég)

Miért is kell 1 liter vizet 2-szer dessztillálni? Tanultatok általános iskolai kémiát egyeltalán? Hát még valami magasbbat?Főiskola,egyetem,stb!Ha egyszer le van desztillálva,akkor:
De inkább hagyjuk.


#15 - 2010-01-10 12:15 - edem56 (vendég)

Amúgy mennyibe kerül egy ilyen masina?


#14 - 2010-01-10 10:08 - kanisz peter (vendég)

pontos cim kellene a lemez mosással kapcsőlatban,engem is érdekel kanisz peter@citromail.hu cimre kérem


#13 - 2009-12-28 14:59 - Corrado (vendég)

Sziasztok! Vásárolnék régi LP lemezek! Érdekel, Hungária, STEP, Flipper Öcsi anyagai. Köszi. Mail: corradovr6@corrado.hu


#12 - 2009-12-02 16:45 - Macgyver (vendég)

Hát bizony nekem is rengeteg lemezem van és bizony a kedvenc lemezeim én is lemosatnám de sajna Tapolcai vagyok igy nekem csak a tün marad rajt a piszok meg a por


#11 - 2009-12-01 13:03 - BSzili (vendég)

Ilyenkor sajnálom, hogy nem BP-i vagyok, most végre megtisztíttathatnám a lemezeimet. És még az ár is teljesen jó.. áhh.


#10 - 2009-11-30 22:08 - vendég

Öröm é bódottá. ahogy Matisznagypapa mondaná, ha az ő lemezeit is lemosnátok
Amugy nagyon Raj bolt ez a pcbonto
Üdv Fényhang


#9 - 2009-11-30 12:17 - vendég

Mit ki nem találnak :P


#8 - 2009-11-30 4:25 - mogyoro

vendég: Igen, egy doboz Okki Nokki koncentrátumot egy liter kétszer desztillált vízben kell higítani. Amúgy ha csalunk, az nagyon hamar kiderül: nem lesz elég tiszta a lemez ;) Egyelőre nincs tervben áremelés, olyan árat határoztunk meg, hogy lehetőleg mindenki ide hozza Budapesten és környékén a lemezeit mosatni :)


#7 - 2009-11-30 2:54 - vendég

Kiváncsi vagyok, hogy vajh meddig fogjátok OkkiNokki folyadékkal mosni a lemezeket, mert az iszonyat drága, Ti meg egyelőre elég keveset kértek a mosásért. Vagy már most is higítjátok? Esetleg csak az elején ilyen olcsó a mosás? :P


#6 - 2009-11-29 23:07 - mogyoro

Tervben van CD polirozó is... de az valami rettenet drága :(


#5 - 2009-11-29 22:32 - vendeg (vendég)

ha lenne lemezem en is itt mosatnam am.
cd-t is lehet?


#4 - 2009-11-27 20:49 - vendég

Ma voltam a boltban mosatni pár lemezt. ÜBERFASZA hangja lett. Komolyan nem hittem volna!!! Jövő héten viszem a többit :D Kössz skacok!!!


#3 - 2009-11-27 17:45 - Pepe (vendég)

Az miért van, hogy a zsír új lemez is tisztábban szól a gépi mosás után? Vagy ez csak pszihés dolog? :)


#2 - 2009-11-27 16:41 - Q-ka (vendég)

Ez iszonyat jó dolog. Mert lehet vannak akik nem tudják, de ugye a lemezt nem azért kell mosni, hogy szimplán tiszta legyen, hanem azért, mert ezzel megszűnik a sercegés, kinyílik a zene, tisztábban szól az egész. Ráadásul a tű sem kopik annyira!


#1 - 2009-11-27 4:29 - vendég

hú de kurva jó! Minden ismerősömnek ajánlani fogom!! Király vagy mogyoró!
Kánikula? Hideg üdítővel várunk!

Ha 3000Ft felett vásárolsz, vendégünk vagy egy jéghideg üdítőre a Bakelit Bárban!

Sőt, miközben az üdítőt iszogatod, a kiválasztott lemezekbe bele is hallgathatsz. Ez alól az akciós és 2000Ft alatti lemezek kivételt képeznek, ott 100Ft felárat számolunk fel, de azokba is bele tudsz hallgatni.

Szeszes ital és sós mogyi egyelőre nincs, de kellemes környezet és rengeteg új lemez annál inkább! Gyere el és nézd meg a megújult Bakelit.hu üzletet! Hamarosan pedig péntek estékre is tervezhetsz velünk...


Az oldal üzemeltetője a BlueBrand Kft.